دکتر عباسیان در نشست روز جهانی ایدز مصرف دارو توسط مبتلایان به ویروس اچ آی وی در زمان درمان را مهم دانست و اشاره کرد که بار این ویروس نزدیک به صفر خواهد شد.
امیر سیفی - عصر تشکل| به مناسبت روز جهانی ایدز، نشست خبری با حضور پزشکان، مسئولین دانشگاه علوم پزشکی تهران، رییس مرکز تحقیقات ایدز، مدیران انجمن احیا ارزش ها و اصحاب رسانه با موضوع "نقش نهاد ها و دانشگاه ها در کاهش انگ و تبعیض اجتماعی برای افرادی که با ویروس اچ ای وی زندگی می کنند" در محل این انجمن برگزار شد.
انگ و تبعیض اجتماعی دو پدیده مرتبط ولی متمایز هستند که میتوانند به تأثیرات منفی بر فرد و جامعه منجر شوند. انگ یا استیگما به حالتی اطلاق میشود که جامعه به فرد یا گروهی به دلیل یک ویژگی خاص یا رفتار، نگاه منفی یا تحقیرآمیز داشته باشد. این ویژگیها میتوانند شامل بیماریها، ناتوانیها، وضعیتهای اجتماعی یا فرهنگی، و یا حتی انتخابهای شخصی مانند سبک زندگی باشند. انگ میتواند منجر به احساس شرم، کاهش عزتنفس، و حتی انزوای اجتماعی در افراد شود. همچنین تبعیض اجتماعی هنگامی رخ میدهد که فرد یا گروهی بهطور ناعادلانه در مقایسه با دیگران به دلیل ویژگیهایی مانند نژاد، جنسیت، مذهب، یا دیگر ویژگیهای شناختهشده توسط جامعه، رفتار شود. تبعیض میتواند در زمینههای مختلفی از جمله اشتغال، آموزش، مراقبتهای بهداشتی و مسکن اتفاق بیفتد.
در این بین بیماران مبتلا به اچ آی وی و ایدز غیر از بیماری و مراحل درمان با غول پنهانی همجون انگ و تبعیض اجتماعی نیز در حال مبارزه هستند. هر دو انگ و تبعیض اجتماعی میتوانند تأثیرات جدی بر سلامت روانی و جسمی افراد داشته باشند و منجر به نابرابریهای ساختاری در جامعه شوند. این پدیدهها میتوانند موانع بزرگی بر سر راه دستیابی به عدالت اجتماعی و برابری حقوقی ایجاد کنند.
مبارزه با انگ و تبعیض اجتماعی نیازمند تلاشهای هماهنگ در سطح فردی، اجتماعی و نهادی است، از جمله آموزش عمومی، ترویج پذیرش فرهنگی و تنوع، و تصویب و اجرای قوانین حمایتکننده.
انگ در میان افرادی که با ویروس اچ.آی.وی (HIV) زندگی میکنند، یکی از چالشهای بزرگ اجتماعی و روانی است که میتواند تأثیرات مخربی بر سلامت و کیفیت زندگی آنان داشته باشد.
به گزارش عصر تشکل، خسرومنصوریان بنیانگذار انجمن احیای ارزش ها در ابتدا جلسه به تشریح فعالیت های انجمن در حوزه آسیب های اجتماعی و تاریخچه کوتاهی از روند چگونگی ثبت مجوز و مشکلات گذشته برای شروع به کار انجمن کرد.
وی با بیان اینکه خط مشاوره هات لاین این انجمن خدمات رایگان به آسیب دیدگان اجتماعی ارائه میدهد، گفت: پس از بررسی تماس گیرندگان بااین خط، متوجه شدیم ۷۲درصدخانم ها خصوصا مادران با این خط در تماس بودند و علت تماس در بیشتر موارد ابتلا به ویروس HIV بود.
منصوریان با اشاره به طرح مادران حامی سلامت افزود: بیماران مبتلا به اچ ای وی از این بیماری نمی میرند بلکه از انگ اجتماعی ناشی از آن میمیرند. در طرح مادران حامی سلامت از زنان مبتلابهHIVدعوت شد تاهمزمان با درمان و بهبود کیفیت زندگی خوددر صورت تمایل جهت آگاه سازی جامعه علی الخصوص دانشجویان در مورد روش های ابتلا به این بیماری با انجمن همکاری داشته باشند.
بنیانگذار انجمن احیای ارزش ها در خصوص طرح موبایل کلینیک که به شناسایی و کمک به بیماران اچ آی وی میپردازد، گفت: در این طرح که با همکاری پزشکان متخصص انجام میشود به مکان های پرخطر مراجعه و مشاوره رایگان به افراد درخصوص نحوه ابتلا به اچ آی وی و روش های پیشگیری و درمان ارئه میشود.
با مصرف دارو بار ویروسی اچ آی وی صفر می شود
لادن عباسیان رئیس مرکز تحقیقات ایدز با اشاره به وضعیت مبتلایان به ویروس HIV در ایران گفت: طبق آخرین آمار ۱۴۰۳، تست ۲۴ هزار و ۷۶۰ نفر مثبت شده است اما تخمین زده میشود که ۴۴ هزار نفر در کشور HIV مثبت داشت باشند.
وی افزود:رسانه ها نقش موثری در آگاهی رسانی به عموم مردم در این حوزه را دارند،لذا این مرکز آمادگی دارد اطلاعات لازم درخصوص پیشگیری،کنترل و درمان این ویروس را دراختیار رسانه ها قرارداده تا به اطلاع آحاد جامعه برسد.
عباسیان با اشاره به میزان انتقال ویروس اچ آی وی در بیمارانی که تحت درمان هستند بار ویروسی این بیماران را نزدیک به صفر دانست.
وی بااشاره به راه اندازی باشگاه یاران مثبت در این مرکز گفت: در این باشگاه به افراد مبتلایی که تحت درمان قرارگرفته اندآموزش های لازم داده میشود که علاوه براینکه خانواده خود راآگاه کنند،بعنوان سفیران اطلاع رسانی در جامعه اطلاعات صحیح درمورد این بیماری را منتشر کنند.
رئیس مرکز تحقیقات ایدزدرمورددرمان دارویی ویروس اچ آی وی اظهار کرد:خوشبختانه در حال حاضر درکشور ما درمان این بیماری براساس داروهای روز دنیا انجام میشود.
وی افزود:درمان خوراکی بدون عوارض بوده و این امر پایبندی بیماران به درمان را افزایش داده است.
عباسیان افزود: افرادی که شک دارند که به این ویروس مبتلا شدند بدون ترس از هر انگ اجتماعی به مراکز ما مراجعه کنندوتست دهند.
وی با اشاره به محرمانگی کلیه اطلاعات مراجعه کنندگان گفت:در این مراکز حتی علت ابتلا از بیمار پرسیده نمیشود و تنها اقدامات درمانی و آموزشی لازم برای داشتن زندگی معمول به آنها ارائه میشود.
رئیس مرکز تحقیقات ایدز با بیان اینکه بسیاری از مبتلایان ازمراجعه به مراکز درمانی دولتی امتناع می کنندافزود:یکی از برنامه های آتی وزارت بهداشت ارائه خدمات درمانی در برخی کلینیک های خصوصی است.
عباسیان با اشاره به اینکه مطالعات آماری نشان میدهد بیشترین انگ و استیگما در این زمینه از طرف پرسنل بهداشتی است گفت که وقتی فرد مبتلا برای دریافت خدمات پزشکی به انها مراجعه میکنند از ارائه خدمات خودداری میکنند و لذا لازم است در این زمینه اموزش های پایه لازم به دانشجویان علوم پزشکی داده شود.
انتهای پیام/