مدیرعامل مؤسسه محک در افتتاحیه «کنگره دو سالانه بینالمللی انکولوژی کودکان» مطرح کرد؛
آراسب احمدیان گفت: با تقویت مهارتهای تعاملی و تخصصی بین متخصصان داخلی و بینالمللی میتوانیم به بهترین برنامهی درمانی برای بهبود کودکان مبتلا به سرطان دست یابیم.
به گزارش عصر تشکل به نقل از روابط عمومی مؤسسه محک، «کنگره دو سالانه بینالمللی انکولوژی کودکان (یادبود پروفسور پروانه وثوق)» با رویکرد چندتخصصی در تومورهای شایع مغزی کودکان، با همکاری مرکز تحقیقات سرطان کودکان محک، بیمارستان فوقتخصصی سرطان کودکان محک، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و انجمنهای علمی ملی و بینالمللی صبح امروز 26 اردیبهشتماه در محل مؤسسه محک آغاز شد.
آراسب احمدیان مدیرعامل مؤسسه محک در افتتاحیه این کنگره، گزارشی از سی و سه سال فعالیت محک ارائه داد و گفت: مراکزی مانند دینا فاربر در آمریکا ساختار مشابهی با مؤسسه محک دارند. این مؤسسه بیش از 5 هزار پرسنل دارد و به بیمارستانهای دیگر نیز خدمات ارائه میدهد.
وی ادامه داد: مرکز «ام دی اندرسون» در ایالت تگزاس هم ساختاری مشابه با مؤسسه محک دارد و یکی از بزرگترین مراکز سرطانشناسی در آمریکاست. یکی دیگر از مراکزی که کارکرد مشابه محک دارد، بیمارستان «سنت جود» در ایالات متحده است که از بیماران هیچ هزینهای دریافت نمیکند.
وی با بیان اینکه محک هیچ گاه مأموریت خود را تغییر نداده و همیشه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان را هدف اصلی خود تعریف کرده است، افزود: این مؤسسه طی برنامههای پنج ساله توسعه پیدا کرده و اکنون نیز دیجیتالسازی را به عنوان استراتژی اصلی خود تعریف کرده است.
احمدیان با اشاره به هزینههای مالی مؤسسه محک گفت: از هر 100 تومانی که نیکوکار به مؤسسه محک اهدا میکند، 84 تومان به درمان مخاطب هدف، 5 درصد به توسعه پژوهش و تحقیقات سرطان کودکان و 11 درصد به هزینههای سازمانی اختصاص مییابد.
وی ادامه داد: اکنون مؤسسه محک به 42 بیمارستان دیگر در ایران خدمات حمایتی ارائه میکند. همچنین 42 هزار پرونده درمانی کودکان مبتلا به سرطان از ابتدای فعالیت این مؤسسه تشکیل شده است. محک تا کنون موفق شده 16 هزار کودک بهبودیافته را به زندگی بازگرداند.
مدیرعامل مؤسسه محک با تأکید بر اینکه امروز محک سرویسهای پایدار تشخیصی، درمانی و تحقیقاتی را به کودکان مبتلا به سرطان ارائه میدهد بیان کرد: ما سعی کردیم با استانداردهای بینالمللی خودمان را محک بزنیم و در همین راستا طی سالهای اخیر توانستهایم دستاوردهای شایستهای را میان مؤسسات مردم نهاد بینالمللی کسب کنیم.
وی ادامه داد: امروز برای اجرای برنامه استراتژیک 2022 تا 2024 مؤسسه محک، اهداف اصلی در چهار حوزه توسعه مرکز تحقیقات، دیجیتالسازی، بهبود بیمارستان و تحول درمان تعریف شده است.
احمدیان با اشاره به پیادهسازی رویکرد چندتخصصی در درمان کودکان مبتلا به سرطان در بیمارستان فوق تخصصی محک چنین توضیح داد: برای اجرای استراتژی تحول درمان تلاش کردهایم رویکرد چندتخصصی را پیاده کنیم و به همین دلیل بیمارستان فوق تخصصی محک دو سال است که بر اجرای این استراتژی متمرکز شده است. پزشکان محک با رویکرد چند تخصصی به درمان بیماران میپردازند تا به برنامههای درمانی روز جهان نزدیک شوند.
وی تاکید کرد: ما میخواهیم فرایند درمانی به شکل تک تخصصی اجرا نشود و بهترین برنامه درمانی برای کودکان مبتلا به سرطان کشور با اشتراکگذاری دانش بین متخصصان طراحی و ارائه شود.
مدیرعامل مؤسسه محک با بیان اینکه اکنون متخصصان محک، هدفشان دستیابی به بهترین برنامههای تشخیصی و درمانی است یادآور شد: با تقویت مهارتهای تعاملی و تخصصی میان متخصصان داخلی و بینالمللی میتوانیم به بهترین طرح برای درمان کودکان مبتلا به سرطان دست یابیم. دپارتمان نوروانکولوژی نیز با همین هدف در بیمارستان محک تشکیل شده است.
وی با اشاره به نتایج به دست آمده از مقایسه درمانهای چند تخصصی با درمان تک تخصصی بیان کرد: نتایج این مقایسه نشان میدهد اثرگذاری برنامههای درمانی چند تخصصی بر کودکان مبتلا به سرطان به دلیل تقویت مهارتهای تعاملی میان متخصصان ارتقا یافته است.
احمدیان در پایان سخنانش عنوان کرد: محک امروز بازیگر مهمی در درمان کودکان مبتلا به سرطان است و بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک 20 درصد از کل ظرفیت درمان کودکان مبتلا به سرطان کشور را پوشش میدهد. امیدواریم مسیر درمان کودکان مبتلا به سرطان کشور با همکاری مردم و همه متخصصان در سایر بیمارستانها اثربخشتر و موفقیتآمیزتر شود.
دکتر محسن روزرخ دبیر علمی کنگره دو سالانه بینالمللی انکولوژی کودکان (یادبود پروفسور پروانه وثوق)» در بخش دیگری از این مراسم توضیحاتی را درباره این کنگره ارائه کرد و افزود: پروفسور وثوق به غیر از جایگاه رفیع علمی خود، از جایگاه والای انسانی نیز برخوردار بودهاند و هر دوی این رویکردها، نام و آوازه ایشان را ماندگار کرده است. ایشان خودشان را وقف کودکان مبتلا به سرطان کردند و مادر انکولوژی اطفال در ایران نام گرفتهاند. پروفسور وثوق در محک نیز همواره بدون دریافت هیچ دستمزدی و به صورت داوطلبانه، فعالیت میکردند و میراث ایشان اکنون نتایج و ثمراتش را نشان داده است.
وی با اشاره به دادههای تجربی منحصر به فرد در مؤسسه محک بیان کرد: محک با دارا بودن 42 هزار پرونده درمانی و 16 هزار کودک بهبود یافته، بانک اطلاعاتی منحصر به فردی دارد. از این منظر بیمارستان محک در خاورمیانه عملکرد بینظیری دارد؛ بنابراین اطلاعات علمی این مرکز، الزام و ضرورت علمی برای اشتراک گذاری با سایر متخصصان را دارد.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته کنگره انکولوژی کودکان به دلیل کرونا متوقف شد. اما در این مدت ارتباطات بینالمللی متخصصان ما با مراکزی مانند سیک کیدز، تاتای پاکستان و ... برقرار بود و جلسات توموربورد همواره به صورت هفتگی برگزار میشود.
به گفته دبیر علمی، هر بانک اطلاعاتی نیازمند مرکز تحقیقات است و به همین دلیل مرکز تحقیقات سرطان محک بودجه 5 درصدی را از منابع مالی این سازمان به خود اختصاص داده است. این مرکز اکنون در حال شکوفایی است و هماهنگی این کنگره نیز به همت مرکز تحقیقات سرطان محک انجام گرفته است.
دکتر روزرخ در پایان گفت: با توجه به اینکه کنگره امتیاز بازآموزی 12 را برای متخصصان داراست، توانسته الزامات کنگره علمی را مشتمل بر برگزاری کارگروههای تخصصی، کارگاه و ... ارائه دهد. امیدواریم این کنگره دستیابی به برنامههای درمانی به روز را هموارتر کند.
در پایان مراسم، از تمامی حامیان علمی این کنگره، تقدیر به عمل آمد. همچنین از تمامی دستاندرکاران مؤسسه، بیمارستان و مرکز تحقیقات جامع سرطان کودکان محک و همه اساتید دانشگاهی شرکتکننده در پانلها و میز گردها و سخنرانان قدردانی شد. علاوه بر آن از کتاب «دستگاه بزرگ مهربان» نوشته خاطره دبیرزاده که به نقش رادیوتراپی در درمان تومورهای مغزی کودکان میپردازد، رونمایی شد.
در حاشیه این کنگره، دکتر علیرضا دانشگری، دبیر اجرایی کنگره گفت: اکنون که مؤسسه محک با همراهی نیکوکاران نیک اندیش، متخصصان متعهد و کارکنان متخصص خود به سی و سومین سال فعالیتش رسیده، بر همان هدف نخستین خود پایبند مانده است. حمایت از کودکان مبتلا به سرطان و خانوادههایشان در هر شرایطی، مهمترین وعده ما بوده و از گذشته تاکنون نیز بر عهد خود وفادار ماندهایم و با همین رویکرد بر برگزاری کنگره وثوق تمرکز کردهایم.
در ادامه این مراسم نخستین کارگروه تخصصی کنگره با حضور متخصصان داخلی آغاز شد و نقش رویکرد چندتخصصی در درمان تومورهای مغزی تببین شد.
انتهای پیام/