موسسه "نویدآینده بهتر" در نظر دارد سلسله جشنوارههای مردمی با مشارکت فعالان اجتماعی و داوطلبان بهصورت سالانه با موضوع "مسولیت اجتماعی" برگزار کند.
امیر سیفی - عصر تشکل| در سالهای اخیر مفهوم مسولیت اجتماعی در فضای اجتماعی کشور فراگیر شده است که موسسه نوید آینده بهتر به همین منظور در نظر دارد به عنوان پاسداشت از زحمات افرادی که برای جامعه مدنی و مشارکت های اجتماعی زحمات بسیار کشیدهاند در قالب جشنواره سالانه "فرد برتر در حوزه مسئولیت اجتماعی" فردی برگزار کند.
در این جشنواره داورانی متشکل از فرهیختگان جامعه، اساتید دانشگاه، اهل قلم و هنرمندان که در جامعه نقش قشر مرجع را دارند و در یک کلمه میتوان گفت سرمایههای اجتماعی هستند شخص یا اشخاص سال را برگزینند؛ این انتخاب هر ساله از میان افرادی خواهد بود که به نحوی در جامعه مثمر ثمر بودند و با احساس مسولیت به وظیفه اجتماعی خود عمل کردهاند.
این افراد فقط از میان شخصیتهای حقیقی و عامه مردم خواهند بود و افرادی که مسئولیت های دولتی دارند در این میان جایگاهی نخواهند داشت.
همچنین این جشنواره مانند جشنواره چهرههای ماندگار خواهد بود اما با دو تفاوت؛ اینکه این بار افرادی همچون چهرههای ماندگار در مقام داوری خواهند بود. تفاوت دوم نیز منتخبان هستند که از بین مردم عادی جامعه خواهند بود.
در حقیقت آنچه مورد انتخاب و درخور تشویق خواهد شد، رفتار اخلاق مدارانه و مسولیت پذیری افراد است.
این جشنواره قصد دارد این پیام را به مردم انتقال دهد که "لازم نیست جامعه یک قهرمان داشته باشد که همه مسولیتها یا همه شکستها بر دوش او باشد بلکه هر ایرانی خود قهرمان زندگی خود و قهرمان زندگی اجتماعی است بهشرط آنکه سهم مسولیت خود را در اتفاقات شخصی یا اجتماعی برعهده بگیرد و دست از فرافکنی بر دارد."
همچنین در تاریخ نقل شده است زمانی که گالیله در مقابل دادگاه تفتیش عقاید مجبور شد برای رهایی از اعدام بر خلاف علمش اعلام کند "زمین مرکز جهان است و خورشید به دور آن می چرخد" یکی از هوادارانش گفت وای به ملتی که قهرمانش تو باشی، گالیله پاسخ داد "وای به ملتی که قهرمان بخواهد"؛ معنای دیگر جمله گالیله این است که تک تک افراد جامعه خود باید یک قهرمان باشند، نه اینکه دیگری را قهرمان کنند و از قهرمان خود بت بسازند.
از اینرو هر ایرانی در جایگاه خود یک آرش کمانگیر، یک آریوبرزن ، یک ابن سینا، یک تختی یا یک ستارخان است و این تفکر باید از اذهان پاک شود که یک قهرمان باید بیاید و آینده را برای ما بسازد یا ما را از بدبختی نجات بدهد. آینده ما از مجموع برآیند عمل تک تک ما حاصل میشود.
این نکته را دکتر مسعود نیلی به زیبایی در انتهای سخنرانی خود در دریافت جایزه امین الضرب اشاره میکند که آینده را خود ما میسازیم.
دست اندر کاران این جشنواره امیدوار هستند به این وسیله به ارتقای بیش از پیش فرهنگ غنی ایرانی، ترویج اخلاق مداری کمک کنند و میراث ماندگار از خرد ورزی و مسولیت پذیری برای آیندگان به ارمغان گذارند.
گفتنی است شاخصهای داوری این جشنواره از منابع تاریخی ایرانی همچون مرامنامه عیاران و یا شاخصهای بینالمللی همچون سند توسعه هزاره سازمان ملل، سند توسعه پایدار، ایزو ۲۶۰۰۰ هزار و یا منابع اخلاقی-عرفانی استخراج شده که در مجموع در ۱۲ حوزه دسته بندی شده است. این حوزهها عبارت است از آموزش و فقرزدایی فرهنگی، فقرزدایی مادی و توسعه اقتصادی، جوانمردی، بهداشت و سلامت، محیط زیست، صلح، ایثار و گذشت، حمایت از کودکان کار/بدسرپرست/بی سرپرست، ظلم ستیزی، صداقت و عدالت؛ همچنین در این جشنواره موضوعاتی همچون بازیهای سیاسی و جناحی خط قرمز خواهند بود.
انتهای پیام/