سازمان انتقال خون اعلام کرد: از ۲۱ تا ۲۵ آبان سال جاری به مناسبت سیامین دوره هفته کتاب، کارمندان کتابخانههای کشور به پویش اهدای خون با نام «کتابخون» میپیوندند.
به گزارش ایرنا از سازمان انتقال خون، این پویش که با شعار «اهدای کتاب اهدای دانایی؛ اهدای خون اهدای زندگی» با هدف ترویج کتابخوانی و حمایت از سلامتی بیماران نیازمند به خون با همکاری سازمان انتقال خون و نهاد کتابخانههای کشور برگزار میشود از صبح امروز (شنبه ۲۱ آبان) به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت.
دوستداران کتاب و اهدای خون و اعضای کتابخانهها نیز میتوانند با پیوستن به این پویش به هرچه پر بارتر شدن آن کمک کنند.
اهدای خون در ایران کاملا داوطلبانه است و سالانه بیش از ۲ میلیون نفر خون اهدا میکنند. برخی از بیماران مانند تالاسمیها و هموفیلیها از مصرفکنندگان دائمی خون هستند و مصرف خون برای آنها حیاتی است و بیش از ۲۰ درصد از خون اهدایی توسط بیماران مبتلا به تالاسمی به مصرف میرسد و از سویی دیگر، مصدومان حوداث رانندگی و نوزادانی که دچار زردی میشوند همچنین برخی از بیماران که نیاز به اعمال جراحی دارند از نیازمندان خون هستند و همچنین برخی بیماران مانند بیماران سرطانی هم نیازمند فرآوردههایی چون پلاکت و پلاسما هستند.
نیاز به خون همیشگی است و بهترین مکان برای ذخیره خون رگهای اهداکنندگان است و تا هر زمانی که نیاز به اهدای خون بیشتر شود با دعوت و فراخوانی که از سوی سازمان انتقال خون انجام میشود، اهداکنندگان برای اهدای خون اقدام کنند و یاری کننده انتقال خون و نجات دهنده بیماران باشند.
میزان خونی که اهدا میشود، حجم کمی از خون بدن است و میزان خون اهدایی بعد از ۲۴ ساعت جبران میشود.
هر واحد خون اهدایی تبدیل به سه فرآورده میشود و حداقل نیاز به خون و فرآوردههای خونی سه بیمار را پاسخ میدهد و خانمها هر چهار ماه یکبار و در سال در مجموع سه بار و آقایان هر سه ماه یکبار و در مجموع چهار مرتبه در سال میتوانند خون اهدا کنند.
حداقل سن قابلقبول برای اهدای خون ۱۸ سال تمام و حداکثر سن ۶۰ سال تمام است. حداکثر سن برای اولین اهدای خون ۶۰ سال است و برای دفعات بعدی سن اهداکننده مستمر (با سابقه حداقل ۲ بار اهدای خون در سال) حداکثر ۶۵ سال است.