موسسه چند منظوره حضرت قاسم بن الحسن (ع) با محوریت مسجد جامع این مجموعه در جنوب شرق تهران آمادگی خدمت رسانی به شهروندان را دارد.
امیر سیفی _ عصر تشکل| موسسه فرهنگی مذهبی حضرت قاسم بن الحسن (ع) واقع در حوالی اتوبان محلاتی در شرق تهران با قدمتی ۲۳ ساله در حوزه های فرهنگی، آموزشی ،علمی، خیریه و ورزشی مشغول به فعالیت است. حسین شمسایی مدیر عامل موسسه فرهنگی مذهبی حضرت قاسم بن الحسن (ع) در گفتگو با خبرنگار عصر تشکل با اشاره به عملکرد این موسسه و نحوه خدمت رسانی آن به شهروندان، گفت: موسسه فرهنگی مذهبی حضرت قاسم بن الحسن (ع) در سال ۷۷ در زمینی به مساحت 3530 متر مربع ودر 14هزار متر مربع بنا به ثبت رسیده واحداث شده است.
تاریخچه این موسسه به سال ۴۴ باز می گردد که هیاتی در جنوب تهران به همین نام مبارک «متوسلین به حضرت قاسم بن الحسن (ع)» دایر بوده و پس از انقلاب با استقبال خوب مردم ظرفیت فیزیکی هیات دیگر پاسخگوی نیاز مردم نبود به همین منظور با رایزنی و کمک خیرین مکان فعلی را که درگذشته دور زمین صیفی کاری وبه مرور زمان متروکه شده بود را تهیه و احیا کردیم.
خدمات متنوع موسسه از کتابخانه تا درمانگاه
نکته حائز اهمیت این بود که در این زمین بزرگ فقط به یک حسینیه اکتفا نشد و تصمیم گرفتیم که مجموعه ای چند منظوره تاسیس کنیم. ما به معنای واقعی کلمه در این محل مسجد جامع بنا کردیم، به این شکل که براساس تجربیاتی که داشتیم این مجموعه را با در نظر گرفتن مشارکت های مردمی و بدون حتی یک ریال ردیف وبودجه دولتی همچنین کارهای موفق جوان پسندانه و با دیدگاه والای اسلامی بنا کنیم. به همین جهت این مجموعه به صورت چند منظوره در بخش های مختلف همچون مسجد، بنیاد خیریه ابن الکریم(ع) ، درمانگاه خیریه تخصصی ، مجموعه ورزشی کامل شامل استخر سرپوشیده و سالن بدنسازی، مجتمع آموزشی عالی حوزوی حضرت قاسم بن الحسن (ع)، درالقرآن، کتابخانه، مراکز مشاوره، استودیو و مهدکودک تقسیم می شود.
وی اضافه کرد: سال ۸۵ مسجد جامع حضرت قاسم بن الحسن (ع) با مساحت یک هزار و پانصد متر افتتاح شد و پس از کمتر از یکسال کتابخانه مجموعه با ۳۰ هزار جلد کتاب در دو بخش عمومی و تخصصی و دو قرائت خانه خواهران و برادران شروع به فعالیت کرد. در حال حاضر این کتابخانه با بیش از ۷ هزار عضو همچنان به فعالیت خود ادامه می دهد.
مدیر عامل موسسه فرهنگی مذهبی حضرت قاسم بن الحسن (ع) با اشاره به افتتاح حوزه علمیه این مجموعه در دو بخش خواهران وبرادران نیز در سال ۸۶ ادامه داد: طبق تفاهم نامه ای که شورایعالی حوزه علمیه قم و وزارت علوم امضا کردند، مجتمع آموزشی عالی حوزوی حضرت قاسم بن الحسن(ع) نیز مانند دانشگاه ها در چند سطح اقدام به پذیرش طلبه می کند و طلاب پس از گذراندن دوره های درسی مدرک معتبرکارشناسی ارشد ودکتری دریافت می کنند.
در ادامه این گفت و گو شمسایی با اشاره به افتتاح درمانگاه خیریه این مجموعه در سال ۸۶ گفت: درمانگاه خیریه با وسعت ۲۵۰۰ متر همانند یک بیمارستان تخصصی در سال ۸۶ افتتاح شد و در آن تمامی تخصص های کلینیکی، پاراکلینیکی و دندانپزشکی برای شهروندان عزیز خدمت رسانی می کنند.
100 نفر حافظ کل قرآن و 300 نفر قرآن پژوه حاصل کار دارالقرآن موسسه
مدیر عامل این مجموعه در خصوص بخش های دیگر این موسسه فرهنگی ادامه داد: درالقرآن این مجموعه تا به امروز حدود ۱۰۰ حافظ کل قرآن را تربیت کرده و ۳۰۰ نفر قرآن پژوه در حال حاضر مشغول به حفظ قرآن هستند؛ همچنین مجموعه ورزشی یاسمن که متشکل از استخر سرپوشیده با سالن بدنسازی مجهز است هم یکی دیگر از بخش های این مؤسسه بشمار میرود.
حسین شمسایی با اشاره به مراکز مشاوره خانواده و حقوقی و استودیو مسجد جامع حضرت قاسم بن الحسن (ع) تصریح کرد: ما در این مجموعه مراکز مشاوره خانواده و حقوقی نیز داریم که از بخش های دیگر این موسسه هستند همچنین در بخش فرهنگی استودیویی مجهز در حدود ۱۰۰ متر فضا جهت امور فرهنگی دیده شده است. مهدکودک و پیش دبستانی با گرایش قرآنی که مخصوصا در مواقعی همچون مجالس مسجد و یا بانوانی که در حوزه مشغول به فراگیری درس هستند کودکان خود را به این مهد می سپارند نیز یکی دیگر از بخش های این مجموعه محسوب می شود.
تدریس سطح 4 دروس حوزوی برای اولین در تهران
همچنین حجه الاسلام سید محمدباقرعلم الهدی امام جماعت مسجد و رییس مجتمع آموزش عالی حوزوی در تکمیل صحبت های حسین شمسایی در این خصوص گفت: تا به امروز ما خارج از قم تدریس سطح ۴ را شاهد نبودیم ولی به لطف پروردگار در این مرکز برای برادران وخواهران سطح ۴ را در تهران اجرا می کنیم.
رییس مجتمع آموزش عالی حوزوی حضرت قاسم بن الحسن (ع) اظهار داشت: ما طی دو سال همه گیری کرونا بسته های ارزاق مخصوص طلاب متاهل را در نظر گرفتیم و سال اول ۶ هزار بسته و سال دوم ۶۵۰۰ بسته برای طلاب متاهل، اساتید و مدیران استان تهران توزیع شد.
فعالیت های فرهنگی موسسه حضرت قاسم بن الحسن (ع)
در پایان احسان شمسایی مسئول فرهنگی مجموعه در خصوص طرح سلامت ایتام و بنیاد خیریه ابن الکریم گفت:طرح "سلامت فرزندان ما" طرحی است مخصوص کودکان ایتام بهزیستی، کمیته امداد و خیریه ها که هر ماه با توجه به ظرفیت مجموعه حدود ۵۰ نفر از کودکان برای خدمات دندانپزشکی ویزیت می شوند. در یک سالن ابتدا به بچه ها آموزش های عمومی بهداشت دهان و دندان همچون روش درست مسواک زدن آموزش داده می شود و پس از آن طبق نوبت کودکان در یونیت های موجود ویزیت می شوند و در این بین با پخش کارتون و یا فعالیت های فرهنگی این بچه ها را سرگرم می شوند. این طرح همچنین با کودکان شروع بکار کرده و در ادامه زنان سرپرست خانوار و یا بد سرپرست که مادران این کودکان و یا افراد نیازمندی که قادر به پرداخت هزینه های سنگین داندانپزشکی نیستند هم در ادامه تحت درمان قرار گرفتند.
مسئول فرهنگی این موسسه ادامه داد: جدیدا یک باشگاه رزمی در این مجموعه افتتاح شده است که در حال حاضر در حال ارائه ی خدمت است.
وی همچنین با تاکید بر نگاه ویژه مسئولان این مجموعه به حوزه اشتغال و کارآفرینی گفت: یک مرکز آزاد آموزش فنی و حرفه ای با هدف اشتغال و حرفه آموزی جوانان از برنامه های آینده ما در این مجموعه خواهد بود. در ضمن در این مسجد جامع موسسه خیریه ای به نام بنیاد خیریه ابن الکریم (ع)وجود دارد که در حال حاضر ۳۰۰ خانواده نیازمند تحت پوشش را در مناسبت های مختلف همچون سال نو، ماه مبارک رمضان یا شروع سال تحصیلی با تهیه بسته های معیشتی حمایت می کند و در بحث های درمانی با همکاری درمانگاه مجموعه با تعاملات صورت گرفته نیازمندان جامعه هدف احتیاجی به پرداخت ویزیت ندارند و به لطف خدا هر ماه خیرین هزینه این عزیزان را پرداخت می کنند. جهیزیه، آموزش کودکان، اجاره خانه ها و هزینه های سنگین درمانی و جراحی نیازمندان نیز تا حد توان نیز این بنیاد خیریه پوشش خواهد داد.